Česká elita na mistrovství světa v Estonsku

Česká elita na mistrovství světa v Estonsku

Máme tu opět po 2 letech zpravodajství nejvyššího kalibru - mistrovství světa. Po 6 letech se vracíme do Tallinnu, tentokrát bojují 4 jednotlivci: Martin Muzika (martez), Štěpán Tesařík (peroxid), Pavel Laube (kedlub) a Lukáš Souček (boneslash).





Zde můžete sjet na dané dny:
Úterý 23.7.
Pondělí 29.7.
Úterý 30.7.
Středa 31.7.
Čtvrtek 1.8.
Pátek 2.8.
Sobota 3.8.
Neděle 4.8.
Pondělí 5.8.
Úterý 6.8.
Středa 7.8.
Čtvrtek 8.8.

NEJAKTUÁLNĚJŠÍ VÝSLEDKY na renjunews.com!

NEJAKTUÁLNĚJŠÍ ZÁZNAMY HER na gomokuworld.com!

23.7.

23:56 7 dní do odjezdu na mistrovství světa, deníček začal se psát dřív, než samotné mistrovství začalo, nejmladší člen posádky boneslash přemýšlí o umístění v kvalifikaci a soupeřích co jej čekají, věří, že tato výprava má ambice nejvyššího rázu.

29.7.

1:00 Horečka pondělní noci začíná. Oblíbenec tréninků na ruském serveru boneslash přehlíží čtyřku v tréninkovém tempu prvního zápasu dne minutkářským způsobem. Avšak po rozehrání o pár her později již smaží yixinovsky intuitivní tahy. Martez několik málo hodin předtím řešil šampon, že jej prý musí koupit v Tallinnu. Ten se mu nejspíše nevejde do jeho příručního a už vůbec ne do většího zavazadla limitovaného 23 kilogramy, chudák!. Igor Eged (iec), zřejmě jediný slovenský reprezentant, který nemůže být opomenut jako spolubydlící v Tallinnu, má chutě na flirt s ženskou co nás má ubytovat (iec má přiletět totiž o pár hodin dříve a zajistit ubytování) a žadoní o její mobilní číslo u boneslashe, zatím bez úspěchu. Kéda pro změnu dává vědět estonské organizátorce Madli kdy má pro něho přiletět jako pro VIP hosta na letiště.

30.7.

9:00 Boneslash nemusel vstávat brzo ráno, pouhých deset minut na letiště jej hřálo od srdce, zatímco Martez byl dávno vzhůru. Samozřejmě se ozval jako první sraz na letišti místo slibovaných 10:00 už v 9:30. Boneslash musel tedy poctivě jít naproti, aby mu nebylo smutno a čekalo se na peroxida, který byl přehlédnut a byl donucen k volání, leč byl asi 20 metrů od zbytku eskvadry. Všichni se úspěšně sešli a peroxid se dojemně loučí se svojí drahou polovičkou a drahou holčičkou, zároveň cílí na odbavení a předává nám cenné zkušenosti z předchozích letů (dělá ramena). Zároveň se rýsuje hlavní téma dne, ála Martezovy pikantnosti ohledně žen.

11:00 Sestava se shledává s Kedlubem, který byl ve skutečnosti chybějícím článkem. Začíná být chuť na pěknou piškvorkovou selfie. Vybíráme tedy Martezovi slečnu k oslovení dle jeho vkusu, zda by nás vyfotila. Zadařilo se. Slečna se při focení tetelí blahem a všichni se usmíváme jako když vidíme svou lásku na první pohled. Pro Marteze to tedy vypadá na jasné VCF a to ještě turnaj ani nezačal.

12:00 Bone a Marty zažívají první zkušenost s letem a shodují se na tom, že je to v pohodě. Peroxid mezitím šmíruje onu fotografku co nás fotila a zjišťuje důležité informace pro následující sled událostí. Slečna sedící na sedadle před ním totiž dá na odiv svou letenku s čitelnou částí jména: /U T Á, P E T R A ! (ctíme soukromí a jméno dívky je změněno)

13:00 Česká elita dorazila do Frankfurtu a překvapnutí je na spadnutí. Již zmiňovaná fotografka nás přepadla u informační tabule s odlety jednotlivých letadel. Táže se nás na zjevnou otázku, na jakém terminálu že se nacházíme. Bylo tedy jasné, že ji nezajímala aktuální pozice na letišti, ale budoucí pozice po boku jednoho z nás. Po nezávazném oťukávacím rozhovoru, kdy jsme zjistili, že naše nová kamarádka letí do Pekingu na letní tábor a že dřív také znala jednoho kluka, co hrál piškvorky, jsme se rozloucili a v tom Martez zmizel. Kedlub mu řekl, že odlétáme za deset minut a tak vzal dráhu na Gate A14, kde jsme ho zas našli. Následujících půl hodiny, než se brána A14 otevřela, jsme si krátili debatami o Petře. Peroxid si jen tak do větru tipnul, že by to mohla být Petra Žlutá. Než se stihl zamyslet nad další variantou příjmení, co by mohlo končit písmeny "utá", Martez již odeslal první nalezené oběti na FB vzkaz, zda letí do Pekingu! Neletěla.. Stačilo ale kouknout na fotku hned druhé nabízené možnosti na naší známou jsme poznali. Ve Frankfurtu si již ale Martinovo vábení, než jsme vzlétli, nepřečetla.

17:00 S posunem o 1 hodinu od našeho času přilétáme do Tallinnu, kde nás s vřelou náručí všechny vítá Madli což nás samozřejmě všechny hřeje u srdce. Nicméně to nepomáhá při 16ti stupních Celsia, což je oproti českému parnu úplná kosa: "Brrrr"! Martez po příletu nažhavil drát a raduje se, že mu Peťula odepsala. Měl ale pouhých 10 minut na tokání, než bude muset kráska přepnout mobil do režimu Letadlo a rozloučit se s vědomím, že v Číně Facebook nefunguje.

17:30 Do společného apartmánu doráží Bone, Marty a Peroxid, kde na ně již čeká Igor a ukazuje jim výhody koupelny bez umyvadla či dámských zimních kabátů ve skříních navíc při zimě, která tu panuje. Kedlub si jede svoji show v nabízeném Academic apartmánu. Peroxid s Martezem příjímají Madlinu nabídku a hned po ubytování si šli zahrát fotbal po Estonsku.

20:00 Jídlo je nakoupeno, brambůrky snědeny, džusy vypity, potřebné energetické zdroje jsou využity a všichni analyzují a přemýšlí pomalu ale jistě o spánku před dnem D. Zakončení přichází v podobě peroxidova hudebního playlistu, který všechny nalazuje na správný rytmus gomoku.

31.7.

08:00 Vychcíplej jak myš bez kousku sýra, vstává každý člen krásného apartmánu, doufejme tou správnou nohou. Párování bylo rozhodnuto již včera a žádný z Čechů nezačíná. Martez má možnost smlsnout si na ruském matadorovi - barbosovi. Peroxid musí odolat obranným pokusům estonského Kuno Kolka. Kéda dostává rusáka slabšího lebelu než je Barbos - Georgii Metreveli. Paradoxně nejnebezpečnější soupeř čeká na Boneslashe, ruský mladík Maxim-Lavrik-Karmazin, který vyhrál šampionát mladistvých před nějakým tím rokem má šanci ukázat co v něm je.

11:00 A je to tu, Boneslash narazil na drtivý val soupeře a prohrál. S velkým brekem analyzuje své umění blokovat, které se nepodařilo. Avšak nepanikaří, protože ví, že taktika prohry na začátku mu může dopomoct k zisku vstupenky do finále.

12:00 Peroxid také dohrál, jeho obrovský tlak ve hře neustál estonský Kuno Kolk. Kedlub pro změnu podrtil Metreveliho po opatrném začátku.

13:15 Poslední hry přinesly obrovské drama. Marty vykouzlil na poslední chvíli vítězství přes VCF 1 políčko od hrany desky. Za zmínku stojí i hra Zukoleho s Balabhaiem, kde celou dobu Zukole, favorit zápasu útočil, nicméně Balabhai obešel útok Zukoleho (VCT) útokem vlastním skrz kombinaci VCT a VCF a hru po zásluze vyhrává. Iec, jediný zástupce Slováků nedokázal přetavit svůj nadějný obranný val v efektivní a smrtící útok a po nabídce remízy ze strany Adifa bere "pouze" půlbod i tak ale pěkný výkon od tohoto houževnatého piškvorkáře. Následně všichni vyrážíme po napínavém závěrečném boji na oběd, který je objednáván formou fast foodu. Bohužel čas na další kolo se blíží a tedy nezbývá než to rychle do sebe nacpat a podrtit další protivníky, se kterými se seznamujeme teprve v průběhu oběda.

15:15 Peroxid jako první končí, s Taiblinem byla hraní jako zábava, Štěpán jej potopil asi po dvaceti tazích a má tak už 2 bodíky na svém kontě. Boneslash jej následuje výhrou nad Georgii Metrevelim, kde špatný swap2 zazdil šance ruského bohatýra.

16:15 Martez s Kozhinem se dlouho přetahovali o iniciativu, ale ruskému hráči nezbývalo moc času a dělá fatální chybu a přispívá bodově na české konto. Kéda je v časové tísni a bojuje seč síly stačí leč marně. Karasev našel krásný útok VCF se kterým si Pája neporadil. Druhé kolo se dočkalo překvapení, kdy pokořitel Boneslashe Maxim-Lavrik-Karmazin tentokrát remizoval v zajímavé situace ve středu desky s Puholkem, což mírně snižuje ostudu prodělanou v prvním kole.

17:30 Rychle zchladit mozky a nastavit na nejvyšší obrátky, jako nutný restart. 3. a poslední kolo dne totiž začíná a nebude o zajímavé dvojice nouze. Peroxid dostává Rizvanova a musí čelit jeho openu. Marty si musí smlsnout na nebezpečném Karasevovi, který si vyndal Kédu. Kedlub čelí openu Estonce Kuno Kolka a konečně Boneslash dostává nevyzpytatelného Matisse. Žádný český hráč nestaví tak jako v prvním kole.

19:00 Kdo jiný než Bone zakopává jako první válečnou sekeru a poražen Matissovým jediným útokem kouká na svoji největší a nejdrtivější prohru tohoto turnaje (Matiss je přece minutová lamka ne). Marty vypadá, že si poradil s Karasevovým swapem2 obstojně a dává najevo své počtářské znalosti elitního hráče. Kedlub hraje s Kolkem velmi vyrovnanou partii a vypadá to zatím na remízu. Peroxid pomalu ale jistě svou partii rozehrává velmi dobře a vypadá to na jeho brzké vítězství.

20:30 Martez byl nakonec pokořen Karasevovým útokem a bohužel jeho nadějně vypadající hra končí v tratolišti VCF ruského hráče. Peroxid pokořil Rizvanova, který pokorně pokleknul na kolena jako sluha. Kéda stále bojuje s Kolkem, vypadá to na přetahovanou a tak my 3 Češi (Bone, Marty a Peroxid) vyrážíme na nákupy.

21:30 Zatímco jsme nakupovali a dostali se do našeho apartmánu, dozvídáme se skutečnosti o hře s kedlubem, Prý že porazil Kolka v situaci, kde deska byla zaplněná a zbývalo minimum místa. Krásný nalezený win je přičinou trpělivé hry, která ukazuje to pravé srdce českého borce. Tuny nakoupených Croissantů v akci znamená dostatek svačin a snídaní na následující 3 dny, vybraná polovina těchto pochutin je těžkou kapku pro nakupující po nás.

23:30 Brzký spánek je na spadnutí, místo půlnoci se jde už o půl dvanácté a dobrá půlhodinka navíc může znamenat velkou věc při bojích příštího dne, Dobrou Noc!

1.8.

9:00 Ráno je tentokrát jasnější než kdy bylo jiné, všichni se v apartmánu dohadujeme, co budeme stavět, rozhodneme se týmově pro Bonův open. Kéda samozřejmě nemá ani tušení, že toto budeme stavět, ten si jede vlastní analýzu, ale my ostatní jsme pevně přesvědčeni o tomto pěkně ostře vypadajícím zahájení.

11:00 Bone si Kolka vychutnal po stejném swapu2 co mu dal posledně na Czech Open Marty, tentokrát vzal bílé, hrál výjimečně pasivněji a vyplatilo se. Maxim-Lavrik-Karmazin hrající s Martym kouzlí bílý tah po jeho swapu2, dokáže Martez učasovat soupeře? 55 vs. 15 minut. Mezitím peroxid totálně uzemnil Karaseva, který tápe a neví co s tím, čas opět ve prospěch českého borce 43:26. No a kéda hraje duchovní hru mimo desku s Adifem, hra v podstatě teprve začala

12:00 Nůž na krku Karmazinovi, Marty mu bravurně kontroval vlastním útokem a především časově tlačí, Marty tak s největší pravděpodobností zvítězí, pozice je vyrovnaná jak váhy bez závaží. Mezitím druhý Maxim (Karasev) vymýšlíá obranu na peroxida, ale opticky to vypadá jasně bíle a je jen otázkou času kdy Rus podlehne.

12:30 Keda byl v útoku, žádný cut od adifa jako hrozba VCF nebyl, potahal si svůj vlastní útok jak autíčko z dětství, toto kolo je i skalp tzv. Double Maxim a česká čtveřice toto kolo tedy získává plný počet bodů. Všichni se těší na již zmiňovaný oběd, který celkově stoji přibližně 5 Euro za jeden den, cena je to přiznivá. Otvíráme boxíky v plastových krytech, podobně jako objednávka z damejidlo.cz. Čeká nás klasický oběd ať už pro masorády, tak i pro králíky co jedí zelené pokrmy, "fér enaf".

14:20 Bone doufá, že jako ohnivý Fénix se vzepře osudu a skončí v postupové pětce, rychle si vychutnává ruského mladíka - Burtseva a připraveným swapem2 jej ZVCTčkoval. Výhra a čekání na ostatní než dohraji.

15:30 Špatné zprávy přichází, špatný Swap2 způsobuje prohru Marteze s Matissem, který svoji přesnou hru na kraji desky přetavuje černou výhodu ve finální výhru, škoda! Precizní hra estonského hráče, splní se Bonovy zvěsti o černém koni turnaje? Ostrá pozice peroxida, těko tvrdit kdo je na koni v tuto chvíli. Kéda bojuje uprostřed desky, plus minus 50 na 50.

16:00 Perlička kola: Dva estonští mladíci bojujou o nadvládu chlapců, kdo z nich je lepší? Zatím to vypadá na poctivou a domluvenou remízu těchto mladíků. Jmenovitě Karl-Ustav-Kolar proti Rauno Laanemu. Kéda se dostává opět na hranici časové osy nejspíše a svými 5 minutami času dává najevo svou partii vyhrát dříve než bude na desce, Rizvanov započal taktiku časové tísně Zukole nejspíš pořádá Jatka, Peroxid se drží za čelo, zbývá mu pouhých 20 minut oproti 33 a jediné co jej zachrání je zázračný tah, který lze těžko nalézt.

17:00 Nalezený klíčový tah znamená prohru Kedluba, kdy měl již méně než minutu na tah. Podobným stylem končí i peroxid, kdy zukole našel vítěznou sekvenci. Další kolo začne již brzy, času na přípravu moc tedy nezbývá.

19:00 V posledním kole opět otvírají čeští borci. Bone dal open Rizvanovi, který bral po 8 minutách barvu a je z toho velmi zajímavá hra. Marty staví Olegovi a po swapu2 se černými kameny se dere pomalu ale jistě z rohu. Štěpán útočí při openu proti Matissovi, ale nemůže nalézt vítězný klíčový tah. Kozhin čelil rožku Kédy a musí se vymanit ze spárů černého útočné jízdy.

20:00 Kéda si svůj útok luxusně vymazlil a rozmetal Kozhina, má však z tohoto dne plné kecky a tak dříve opouští hrací sál a upaluje na hostel. Bone si povodil nakonec v několika zvratech výher i proher Rizvanova. Marty Olegovi zakroutil krkem a vyhrál. Jen peroxid nemohl donutit Matisse ke kapitulaci a bere aspoň remíza, povedený den českého týmu, snad to bude v dalších dnech podobné.

21:00 Po příjezdu do česko-slovenského apartmánu máme pocit, že jsme na hnojišti. Zápach je okamžitě identifikován jako přeplněný koš, dohoda zní okamžitě ráno vysypat, načež Iec tvrdí, že bude nejprve se bude potřeba zeptat hostitelky, protože se domnívá, že popelnice budou venku uzamčeny pro bezpečnost. Bude nejspíše třeba risknout vyjít s košem ráno ven a obhlídnout stav situace v nejhorším případě procházet se s tímto pytlem jak s nákupní taškou ve městě. Následně probíhá vášnivá debata jelikož se Peroxid a Marty nemůžou při ranních výletech (okolo 5. hodiny ráno) pořádně vyspat. Následují oprávněné obhajoby z Bonovy strany, že v 5 hodin začíná snídaňové kolečko a Iecova příjemná sprška znamená skvělé probuzení do nového dne. Smírem je zákaz chození na záchod v noci, kýbl postačí.

1.8.

2.8.

4.8.

9:00 Ráno je dnes úplně jako vyšité na A turnaj v Gomoku, slunce svítí, Marty bude hrát s peroxidem "přátelskou" hru v piškvorkách v prvním kole a Bone s Iecem se chystají na obhlídku pokerových turnajů, mimo jiné. Kéda pro změnu bude zahajovat turnaj B v Renju kde jako jediný zástupce reprezentuje naši zem.

10:30 Tuhý boj finále začíná, hráči hrají už přes hodinu a teprve 7 kamenů na desce našich českých borců, pozice zdá se být lepší trochu pro Marteze. Mezitím obhájce titulu z Maďarska v duelu s Gergem útočí , zároveň nechává Gergovi možnost sednout si na jeho místo, pro docílení lepšího pohledu na hru. Na hru se kouká i krásným pohledem, protože ženský turnaj nabízí Renju podívanou nevídaného formátu, krása se skloubila s logickým myšlením vyšších rozměrů a dívat se na početnou skupinu hrajících Číňanek je příjemné jako pomoc s nákupem staré paní.

11:30 Márty nakonec vyhrává s černými uprostřed, kde si vychutnává nebezpečný a nebránitelný útok VCT. Zoli si osmažil Gerga na VCT a pak už jen podusil VCFkama, další zajímavý výsledek je u Zhukovskiho, který s Muratovem nezvládnul prostorovou bitvu. Hráči co nehrají se mohou inspirovat krásami žen a zároveň i neskutečným odhodláním vyrazit na mistrovství v jakémkoliv věku! Mladá ruska zdá se být odhodlaná porazit svoji sokyni z Číny, zkrátka roztomilá a sladká Darijka.

5.8.

11:00 Dopolední hry se pomalu chýlí ke konci a highlightem kola je drtivá výhra Štěpána nad Gergem, kterému se vůbec nepovedl swap 2 a hra byla záležitostí pár tahů. Jeden z hlavních favoritů na titul tak, zdá se, odpadává už po třetím kole. Štěpán se naopak po dvou prohrách pořádně nakopl. V dalších již skončených partiích ukázal konečně Zukole Hobemagimu, jak se hraje gomoku, a výhry slaví i Gelo proti Markovi a Lebeděv proti Karasyevovi. Velmi divoká pozice ve hře Zoliho a Katseva se dostává k rozuzlení, a vypadá to, že mistr světa z ní nevychází vůbec dobře. Martez bojuje s Muratovem, avšak jeho pozice vypadá velmi nepříjemně.

14:30 Martez i Zoli nakonec dokázali, že správní šampióni vyhrávají i na charisma, a své prakticky prohrané pozice přetavili ve vítězství. Jejich soupeři nebyli schopni s komplikovanými situacemi nic provést. V odpoledním kole mají Štěpán s Martezem možnost předvést se proti schémátkům, která jim postaví Maxim a Oleg.

16:00 Bone s Iecem šli mezitím na obhlídku města, zjistili, že tu je jeden pěkný kostel, do kterého jen nakoukli, poté objevili jeden lepší a vznešenější v ruském stylu (kopulky), po prohledání tohoto místa narazili na majitele 50 let starého vozu. Byl to fakt dobrej borec, dělal v kasínu, líčili jsme mu zážitky z estonského kasina, kde jsme si zadarmo zahráli, on nám pro změnu vyprávěl o své zkušenosti s logickými hrami, které jej dostali z vězení kam se dostal jako žurnalista. Pozvali jsme ho na naše mistrovství, ale očividně byl příliš busy, když vyprávěl, že musí jet zpátky do Anglie něco vyřizovat. Nakonec nám dal vizitku, kdybychom někdy potřebovali, ať napíšem. Nejspíše by nám pomohl i kdybychom řekli, že jsme švorc a potřebujeme prachy na pokerový turnaj, těžko říct. Slušná zkušenost a zážitek a pomalým tempem jsme se sunuli k výhledu, který byl vskutku nádherný a nebyla potřeba ani fotky.

18:00 Po nákupní horečce absolvované v jiném krámu než chodíme obvykle, jsme zjistili, jak poctivě jednotlivé dvojice sdílející pokoje na apartmánu, myslí na hygienu. Dohromady asi 20 rolí toaletního papíru, který předtím docházel zajistí potřebné vykonání potřeby a jistě poslouží mnoha lidem možná ještě i tuto zimu.

6.8.

8:00 Márty pořád přemýšlí: "Co já asi na toho mého jmenovce postavím?", špitá si sám pro sebe, přemýšlí o speciálním openu nebo jeho rohové černé klasice. A to je teprv 8 ráno, ale má to svůj důvod. Iece, který se v 7 hodin šel vysprchovat probudil 75% osazenstva apartmánu. Účastníci Áčka tak byli mírně nevrlí, ale správně napumpovaní dnes ukázat co v nich je.

11:00 "Konečně ta slibovaná PS4 je na pokoji!" Libuje si Bone a poctivě zapíná všechny ovladače, aby si zapařil GTA V exkluzivně na konzoli asi potřetí v životě. Postupně se střídají s Igorem a tak je zpravodajství ze světa finále A zbržděno, kvůli gamblerství těchto dvou piškvorkářů i tak ale parádní rozptylovací pařba!.

19:00 Po několikohodinové bitvě Marty rozsekává svého soka, Gergo Totha z Maďarska. Stejně si nedá říct a vyzývá čínskou renjuistku k souboji -> "Čin Čin". Přikyvuje této nabídce a jde se hrát na krev gomoku style, kde Marty nenachází svoji obvyklou výhru z růžku a číňanka jej téměř válcuje. Zároveň Peroxid vytrhnul Bonovi mobil z ruky, ten si ani neuvědomuje, že toto je jedinečná šance k dokumentaci této nastáté situace a pořizuje fotečku usmívajícího se Martyho a Čin Čin, jaká to láskyplná dvojička, říkáme si. Chybí už jen trocha toho tulení a něžnosti.

7.8.

8:00 Dneska bude Martyho jistě rád, staví Gelovi za 2 hodiny a nemusí se tak tolik trápit, jelikož staví on. Na druhou stranu peroxid vymýšlel na Zoliho open, takže mu chce zatopit pořádně pod kotlem.

9:30 Nervíky dávají Bonovi zabrat, nemůže jako vždy opětovně nic jíst, soustředěn na hru vyráží o půl hodiny dřív spolu s Iecem, v hrací místnosti samozřejmě nikdo není, kromě nějakých asijských hráčů, kteří jsou s velkou pravděpodobností natěšeni na nadcházející B turnaj v Gomoku.

11:00 v Gomoku B skončil Boneslash prohranou hru vítězstvím nad hráčem o 300 ELO nižším, rychlá hra zmátla soupeře. Keda se ještě pere stále s Georgii Metrevelim.

12:00 Žhavé novinky z Áčka! Agresivní Swap2 Zoliho, peroxid se musí pořádně zamyslet co si vezme, intuitivně to chce bílé a Zoli poté bude jistě betonovat. Marty uzavírá pomalu ale jistě Olega v rohu, příměs hrozeb mu nechybí a tak si soupeře vychutnává a čeká na jeho chybu.

21:00 Zatímco Bone analyzoval AntiAngst open a koukal na PS4kového Iece, mrknul se na náš bejvák i Kéda z Academic hostelu. Byl totiž pozván na horrový film, konkrétně Sinister. Příjemné vzrušení z filmu přehlušilo naštěstí i přerývavé povzdychy Martyho v následujícím znění: "Tak pustíme si konečně nějaký normální film?".

8.8.

23:59 Poznámka: Psáno minutu po půlnoci další den. Bone už nemá sílu psát deníček, ztratil šanci na národní místo a pokud se utká s Kédou, musí v zájmu Česka přenechat vítězství jemu. Za vidinou lepšího než 7. posledního místa z mistrovství světa v ostudném B finále, analyzuje openy ruského hráče Rizvanova, který mu staví další den. Nechť je mu piškvorkový bůh trpělivosti nakloněn!



Diskuze k článku

 
[ reagovat ]Kajman | 12.8.2019 - 23:45
Gratulace
Velká gratulace Martezovi! Ostatním reprezentantům gratulace jen o fous menší.
[ reagovat ]Teovan | 5.8.2019 - 18:17
Online hry
Dají se někde sledovat hry online?
1