Olympiáda 2003 (Deskohraní 2003)

Olympiáda 2003 (Deskohraní 2003)

První velký turnaj spolupořádaný českou federací, mezinárodní účast.

Tak jsem dostal za úkol napsat nějakou tu zprávu o turnajích, které proběhly 11.-12.10. 2003 v Praze a které se konaly v rámci Olympiády duševních sportů.

No tak v sobotu se nás na piškvorkách sešlo docela dost - 36 lidí - to je dvojnásobek oproti loňskému ročníku. Plno hráčů tam bylo z internetových serverů, kde se dají hrát piškvorky. Myslím, ze to bylo hlavně diky zdařilé propagaci, o kterou se postaral především Kajman.

Hrálo se na 9 kol, každý hráč měl na hru 10 minut. Pro mě osobně to bylo málo, já jsem proslulý pomalým přemýšlením, ale třeba na takového semtexxe, který hraje jen minutovky to byl obdivuhodný výkon :-) Turnaj byl dost dobře obsazený, zúčastnila se většina dobrých hráčů - ať z centra, atlasu, kurniku nebo i ze smartblue. Konečně výsledky už znáte, zajímavé na nich bylo to, ze 4 hráči měli po 7 bodech. Co z toho vyplývá? Česká špička je velice vyrovnaná a záleží na aktuální formě, kterou v danou chvíli zrovna máte.

Po vyhlášení výsledků se ještě ten večer hrálo bleskové renju. Účastnilo se 11 hráčů a hrálo se stylem každý s každým, čas na hráče byl 5 min. Na celkové kvalitě hry se podepsala celková únava téměř všech hráčů, nejlépe se s tím vypořádal nerf, který získal druhé zlato :-) Bleskového renju se zúčastnila i jediná zahraniční návštěva - Tomas Hagenfors ze Švédska.

Sobotní den tak pro některé hráče končil až ve 23:00 a musím říct, ze byl opravdu náročný. Kdo tvrdí, že piškvorky jsou pro malé děti, tak ať si zkusí hrát a přemýšlet celý den. Protože každý úspěch je třeba řádně oslavit, šli jsme spát až ve 4, někteří dokonce až v 6 ráno :-).

Na neděli byl naplánován 1. turnaj v renju v ČR, který spolupořádala Česká federace renju (zatím stale tvořena třemi členy). Hrálo se na 7 kol, zúčastnilo se 10 hráčů a čas na hráče byl 30 minut. To je nejmenší možný čas daný Mezinárodní federací renju na to, aby závod byl ratingový. I tohle byl docela záhul, hrálo se od 10:00 do 17:00 a navíc bez přestávek - brrrr...:-)

Když to shrnu, tak to byla největší setkání piškvorkářů, které se kdy v ČR konalo a myslím, ze můžu říct, ze celkem vydařené. Jsem rád, ze se podařilo uspořádat turnaj v renju a to dokonce i s mezinárodni účastí. Doufám, že příští rok přijede více zahraničních hráčů.

Dik Palubě za zorganizování turnajů.