Olympiáda 2004 (Deskohraní 2004)

Olympiáda 2004 (Deskohraní 2004)

Velký turnaj s mezinárodní účastí.

Po roce zavítali na Olympiádu duševních sportů opět piškvorkáři z celé republiky. Přijelo i několik přátel z Polska. Už tradičně přišlo i mnoho zatím neznámých tváří. S některými z nich však často trénujeme po síti, tak jen stačilo spojit obličeje s nicky. Byli tu i tajemní černí koně, kteří hráli nečekaně dobře, ale nakonec přeci jen první místa obsadili hráči a hráčky s bohatými zkušenostmi s hrou po netu.

V pátek přišlo hrát 37 hráčů. Naštěstí bylo s podobným počtem počítáno, tak byl přichystán dostatečně velký sál a po skončení prezentace mohly začít první kola. Protože byl piškvorkám věnován pouze jeden večer, hrálo se jen s 10 minutami na partii a hráče, aby se stihlo 9 kol do rozumné hodiny. Po pár kolech se strhávaly čím dál tím víc vyrovnanější bitvy, ale přátelská až rodinná atmosféra provázela celý turnaj.

Vítězem se stal Roy, který ztratil jediný půlbod až v posledním kole za remízu. Druhý byl Kusoň, který se piškvorkám věnuje už pěknou řádku roků. Bronzovou medaili získal Honza – jeden z mlaďochů a velkých talentů.

Po turnaji se vypravil hlouček asi 20 lidí procházet Prahou. I když jsme se jen snažili najít nějaké útulné místo, kde bychom mohli pokecat a oslavit vítěze, nakonec z toho byla snad dvouhodinová procházka. Místo vhodné pro oslavy bylo přeci jen nalezeno a za ten pochod to stálo.