playok.com (kurnik)

playok.com (kurnik)

Internetový herní server

PLAYOK.COM, dříve kurnik.org, je herní server. Nabízí k hraní celou řadu her, mj. i piškvorky. Schází se zde evropská piškvorková špička. Mezi nejlepší hráče se díky herní praxi na tomto serveru dostala i řada Čechů.

Jedná se o polský server, jehož autorem je Marek Futrega. Založen byl okolo roku 2001-2002, cca od roku 2005 existuje v řadě jazykových mutací (včetně české). Registrace je zdarma a velice jednoduchá. Herna nabízela možnost výběru z řady herních variant piškvorek - klasika, swap, pro, swap2. Dnes si zahrajete již jen klasiku či swap2. Je možný výběr časových limitů. Jednotliví hráči jsou rozlišeni bodovým ohodnocením (rating), pro určité zjednodušení jsou nastaveny barvy.

Donedávna nabízel k pravidelnému hraní i renju a pente, tyto hry však byly autorem zrušeny. Uvedeným důvodem zrušení byl dlouhodobě malý zájem hráčů o tyto hry (spekuluje se však i o jiných důvodech). Stejně spekulativní bylo i zrušení hlavního chatu či možnosti otevření více herních panelů. Zavedení hlášek přímo do herního okna, které zakrývají postavené zahájení, je hráči vnímáno taktéž negativně.



Diskuze k článku

 
[ reagovat ]xxx | 14.9.2019 - 18:54
ok
idk
[ reagovat ]yyy | 14.9.2019 - 18:54
Re: ok
ok
1