1. Velká Fishpárty v Hradci Králové

1. Velká Fishpárty v Hradci Králové

Turnaj pořádaný Alešem Rybkou, první účast polských hráčů v českém turnaji. Popis turnaje od polských hráčů (2004)

Rychlý report ze zahraničí

 

Především bylo moc kulturně. Přijeli jsme kolem 23:00, podařilo se nám najit AC Club a Autickocz, rozložili jsme se v pokojích, trochu jsme kecali (nealkoholicky) a kolem 1:00 jsme se rozešli do postelí. Zakon a Ece ještě trochu času strávili v rozhovorech s Čechy. Pokud jde o turnaj – organizačně bez větších přípominek, hráli jsme na čtverečkovém papíře nebo na takových fajn mini-deskách typu „magnetické šachy“ (ta druhá varianta spiše většinou). Zároveň hra na papíře stejně jako na desce se VELMI liši od hry na počitači, je třeba si přestavovat a hodně pozornosti věnovat na postřehnutí všech pozic.

 

Vysledky:


První místo – Autickocz – 8,5 bodů na 9 možných (bohužel neposunul svou pohostinnost k tomu stupni, aby zanechal boj – opravdu mu záleželo na výsledku, hrál moc koncentrovaně, jediná ztráta bodů to remiza s semtexxem domluvená v situaci, kdy oboum zůstalo kolem 45 vteřin, a hrací pole było už víceméně zaplněné v 2/3). Druhé místo – náš Zakon (brava, brava, brava...) – výsledek 8 bodů, jediná prohra s Autíčkem po moc vyrovnané hře. Třetí místo Rika, čtvrté Dragon (oba 6 bodů), paté Semtexx, dál přesně nepamatuju. Ece a ja (100per) jsme přistáli na místech 12-16 (každy po 4 bodiky), přesně Ece na 14, a ja na 13. Aha, učast byla 22 lidí.

 

Tak výjezd je třeba uznat za podařený, Zakon byl opravdu jen malý kousek od vitězství, aspoň z druhé strany při časti vyher musel hodně pracovat...
Nedělní turnaj jsme museli bohužel nechat, hlavně kvůli tomu, abychom se mohli vrátit domů o normální hodině.

 

Kdo nebyl, ať lituje, hlavně bylo super :-))