Mistrovství světa 2011

Mistrovství světa 2011

Mistrovství světa v piškvorkách a renju 2011, Huskvarna, Švédsko
01. srpna (pondělí) až 10. srpna (středa)

Podrobné informace jsou dostupné na stránce wc2011.

Ve Švédsku se platí švédskou korunou, 1 SEK = 2,7 CZK.

Turnaj začíná 01. srpna kvalifikačními turnaji v renju a piškvorkách. Končí 3. srpna, v ten samý den večer se koná zahajovací ceremoniál. Kvalifikace pro piškvorky je volná pro všechny hráče bez omezení, pro renju má ČFPR 3 místa. 04. srpna začínají A turnaje v piškvorkách a renju, ženský renju turnaj a B turnaj v renju. V neděli 7. srpna je volný den a od 8. srpna do 10. srpna (středa) budou pokračovat hlavní turnaje + B turnaj v piškvorkách. Večer potom závěrečný ceremoniál. Z toho vyplývá, že se hráči můžou zúčastnit B turnaje v renju i B turnaje v piškvorkách.

Z jednomyslného rozhodnutí výboru federace příšluší národní místro pro A turnaj v piškvorkách hráči, který to vybojoval v roce 2009 – tím je Pavel Laube. Současně jsme si vědomi absence pravidel pro reprezentaci v piškvorkách a renju a po MS bude tento nedostatek odstraněn. Pokud by se Pavel Laube rozhodl neprezentovat na MS ve Švédsku, potom toto místo získá hráč, který se nejlépe umístí na Czech Open. Tři nejlepší hráči z renju turnaje Czech Open budou mít právo hrát kvalifikaci v renju na MS ve Švédsku.

MS bude probíhat v městě Huskvarna, které se nachází asi 300km od Stockholmu směrem na jih. Do Švédska se lze dostat více způsoby, busem to trvá asi 1 den, informace můžete získat např. na stránce www.eurolines.cz. Nejjednodušším způsobem je letecká doprava, nejlevnější aerolinky jsou www.norwegian.com, letadlo do Stockholmu odlétá v sobotu 30.07. a zpět do Prahy 11. nebo 13.08. Cena za letenku (bez poplatků za zavazadlo, storno poplatku, pojištění, za místo apod.) stojí cca 120 euro (return ticket), samozřejmě cena o trochu naroste, asi o 30 euro. Do Huskvarny se lze dopravit busem, jedna cesta stojí 200-300 SEK, nebo vlakem, dle Petera Jonssona lze zamluvit levnější lístky. Letadlo do Prahy (11. srpna) odlétá ve 2100, takže by mohlo být dost času pro přesun z Huskvarny. Samozřejmě lze naplánovat odlet až na 13. srpna a zůstat 2 dny ve Stockholmu (doporučuji).

Ubytování v Huskvarně lze získat zadarmo, bude spát v místě turnaje v nějaké třídě, sprchy jsou ve sportovní hale, která je vzdálená asi 100m od školy. Cena za jídlo není ještě 100% stanovená, ale předpokládaná cena bude asi 30-40 SEK. Pokud se rozhodnete spát ve škole, tak spacák je nutný (karimatka snad bude na místě, dozjistím). Jiné formy ubytování jsou dražší a najdete je na oficiální stránce turnaje. Jídlo bude možné si koupit i v supermarketech, cena není až tak přemrštěná.

Pro registraci na turnaj je nutné uvést následující údaje:

  1. Jméno
  2. Turnaje, kterých se chystáte zúčastnit
  3. Druh ubytování
  4. Datum příjezdu a odjezdu do Huskvarny
  5. Dan/kyu (pokud nějaké)

Účastnický poplatek je 30 euro, pro jednotlivý B turnaj 20 euro. Žádám všechny, kteří se chystají zúčastnit MS, ať zašlou svoje registrační údaje na e-mail rybka@piskvorky.cz, a ty budou dále přeposlány organizátorům. Letenku si každý zajistí svépomocí, pokud bude někdo potřebovat pomoci, může se na mě obrátit. Každý cestuje na vlastní zopovědnost, ČFPR nepřebírá odpovědnost za účastníky mladší 18 let ani za jiné hráče.


Diskuze k článku

 
[ reagovat ]Ales | 2.6.2011 - 17:36
Registrace
Zadam vsechny hrace, kteri planuji ucast na MS ve Svedsku a maji zajistenou dopravu, aby mne poslali email s registracnimi udaji.

Dekuji
1