Rozhovor s Adélou Krylovou

Rozhovor s Adélou Krylovou

Adéla Krylová je sedmnáctiletá česká hráčka, kterou můžete potkat pod nickem "raptor". Aktuálně soutěží v České piškvorkové lize a Eurolize s týmem Czech Payback B. Soňa "Soncaa" Turečková jí položila pár zvídavých otázek!

Ahoj Áďo, vím o tobě, že jsi jedna z mála hrajících holek a současně i nejmladších českých hráček. Jak ses dostala ke hraní piškvorek? A co tě na nich nejvíce baví?
Ahoj :-) K hraní piškvorek jsem se dostala přes středoškolské turnaje – pIšQworky. Druhý rok mé účasti na této soutěži jsem byla vybrána jako náhradník a přes krajské kolo jsme s novým týmem postoupili až na grandfinále v Brně, kde jsem potkala další hráče, kteří se piškvorkám aktivně věnují – Peroxida, Páju, Marteze, Čeroka a myslím, že i tebe. Díky nim jsem pak začala hrát. Na piškvorkách mne nejvíce baví to, že pravidla se dají naučit za velmi krátkou dobu, ale být opravdu dobrým hráčem trvá roky. Je úžasné, jak tak jednoduchá hra může být obtížná.

Jak vypadá tvoje příprava na zápasy? Jak často hraješ?
Když jsem začínala, hrála jsem na online hernách klidně i každý den. Dnes už není tolik času, a tak hrávám převážně na offline herně Cathedral. Také se snažím řešit úlohy na VCPR a analyzovat hry. V přípravě mi také velmi pomáhá Martez se kterým trénuji, řešíme úlohy a analyzujeme hry.

Martez (Martin Muzika) je jeden z nejlepších hráčů v republice. Nebylo pro tebe demotivující ze začátku většinu her prohrávat?
Hry s Martezem pro mne vůbec nejsou demotivující, spíše naopak vidím cestu, jak se zlepšovat a jsem velmi ráda, že mohu hrát s tak dobrým hráčem, jako je právě Martez. Hrajeme vždy přátelské hry, ze kterých se především snažíme co nejvíce naučit.

Co bys poradila začínajícím hráčům, kteří by se chtěli v hraní zlepšit? Máš pro ně nějaké tipy a triky?
Určitě hodně hrajte. A nenechte se odradit prohrami z prvních her. Neboť každá hra je poloviční vítězství, pokud se z boje ponaučíte. Užívejte si hry, hraní vás musí především bavit.

Jsi členkou Euroligového týmu Czech Payback B. Jak bys zhodnotila poslední pro mnohé šokující remízu, téměř výhru, s nejlepším ruským týmem WayToTheSun?
Po prvním kole by asi jen málokdo věřil v takový napínavý závěr. Nakonec duel skončil zaslouženou remízou, i když výhra byla velmi blízko. Já jsem si tento zápas velmi užila a jsem moc ráda, že jsem týmu k tomuto výsledku mohla také svými hrami přispět.

V zápase jsi uhrála 4 body z 8 her. Připsala sis výhry i s Ilyou Katsevem a Mikhailem Kozhinem, kteří hráli finále posledního mistrovství světa. Jak se ti to povedlo?
Položila jsem mé oblíbené schéma, které Ilya Katsev swapoval, já si zvolila bílé a doufala, že tam černý nedohledá výhru. Naštěstí po pozičním tahu černého k10 nevznikalo žádné VCF a já mohla zahrát bílý win. Tato hra mi dodala odvahu do dalších duelů a na stejné zahájení se mi poté podařilo porazit i další hráče.

Jaké máš další piškvorkové plány? Pojedeš na blížící se turnaj v Hradci – 15. Fishpárty?
Ano, doufám, že vše vyjde a tohoto turnaje se zúčastním stejně jako předešlé dva ročníky.

Nelákají tě i zahraniční turnaje? Třeba týmové mistrovství světa, které bude v létě v Polsku?
Do budoucna určitě ano. Ale letos ještě nepojedu. Do dalších let budu trénovat a jednou se doufám zúčastním i některého ze zahraničních turnajů.

Mockrát děkuji za rozhovor a přeji ještě dlouhou a úspěšnou piškvorkovou kariéru.
Také děkuji.



Diskuze k článku

 
1