X. Piškvorkové soustředění

X. Piškvorkové soustředění

Jubilejní 10. piškvorkové soustředění proběhlo v odpočinkovém duchu poslední srpnový víkend v kempu na malebném poloostrovu uprostřed krásného písečného jezera Mělice nedaleko města Přelouč. Sjelo se na něj více než 20 účastníků a účastnic včetně dětí. Dojmy z něj pak přináší Adéla "Raptor" Krylová, pro kterou to bylo její první soustředění!


Letošní piškvorkový svátek – týmové mistrovství světa v Polském Płocku – utekl jako voda. Naštěstí následovala další piškvorková událost, a to 10. piškvorkové soustředění. Téměř celé dva měsíce panovala vedra a sucha, jen na naše již dlouho plánované soustředění se nad Česko snesla mračna, která s sebou přinesla déšť. Ještě ráno, když jsem už nedočkavě počítala hodiny, kdy už odjedeme, jsem smutně vyhlížela z okna na zataženou oblohu, která se připravovala k dešti. Naštěstí se vyčasilo a dokonce jsme si mohli užívat i jezero, které omývalo břehy poloostrova, na kterém jsme bydleli.

Vrátila jsem se se spoustou zážitků, jako byla třeba strhující akční vodní bitva o tyčku volejbalové sítě. Byl to napínavý souboj, který vyhrál každý, kdo se neutopil. Další skvělý moment soustředění byl táborák, kdy Boneslash svým sopránovým hlasem zpíval za doprovodu falešných tónů harmonik dohořívajícímu ohni, nebo to, jak jsme hráli Kubb – švédské šachy. Snažili jsme se sebrat soupeři figurky, avšak za pomoci sestřelování dřevěnými kolíky, abychom se přiblížili ke králi a složili ho posledním hodem. Užila jsem si také mou oblíbenou hru Bang!, ve které se odehrála bitva na ostří nože mezi pomocníky šerifa. Vzpomínám také na večer, kdy jsme hráli poker. Jsem moc ráda, že jste mne přemluvili k této psychologické bitvě trpělivosti, odvahy, strategie a štěstí. Vzpomínám také, jak jsme hráli pexeso, TimesUp, řešili hlavolamy, vyzoušeli si crossminton, hráli piškvorkovou čtyřhru nebo se vydali na pouť za obědem, při které jsme hlady po cestě očesávali švestky na stromech u silnice a cestu si krátili různými hrami. Po 10 km poutníci dosáhli svého cíle – obědu. Vzpomínám také na šachy, které jsme odehráli v parku, kdy se nám za pomoci kouzel Teovana povedlo přemístit soupeřova krále do dvoutahového matu, který jsme nakonec díky další kouzelné schopnosti vrátit tah na několikátý pokus objevili. Byla to skvělá hra a nejen tato, ale všechny, co jsme si na soustředění zahráli.

Jsem moc ráda, že jsem se soustředění zúčastnila, strávila čas s lidmi stejně nadšenými do hraní nejrůznějších her. Lituji jen toho, že jsme si nestihli zahrát více her, ale tak zase příště. Všem Vám moc děkuji, celé soustředění byl skvělý zažitek, na který budu dlouho vzpomínat.


—Adéla "Raptor" Krylová, Chomutov



Diskuze k článku

 
1