Piškvorky v médiích: DVTV a Česká televize

Piškvorky v médiích: DVTV a Česká televize

O tom, že piškvorky zažívají jakousi renesanci, svědčí vedle zvyšujícího se zájmu ze strany hráčů i zacílení pozornosti ze strany médií. Kde všude jste nás mohli v poslední době vidět se dozvíte v tomto článku!


V médiích nás zastupuje jeden ze symbolů české piškvorkové scény, vítěz bezpočtu živých turnajů, dvojnásobný mistr ČR, vicemistr světa z roku 2013 a člen výkonného výboru ČFPR Pavel "Kedlub" Laube. V ČR pravděpodobně není jiný déle působící aktivní hráč, který by nás mohl lépe reprezentovat.

DVTV

V září roku 2017 byl Kedlub hostem Martina Veselovského v rozhovoru pro DVTV, jehož titulek "piškvorky nejsou dětinské, nad jedním tahem přemýšlím i hodinu" hovoří za vše. V rozhovoru dále zaznělo, a každý pokročilejší hráč piškvorek to může jistě potvrdit, že "ač mají piškvorky primitivní pravidla, když se do nich člověk zabere, může to být neuvěřitelně složitá hra." "Dříve jsem na internetu trénoval až čtyři hodiny denně, promýšlet dokážu až patnáct tahů dopředu," dodává v rozhovoru Pavel Laube.

Kedlub v DVTV

Celý rozhovor (13:35 min) vřele doporučujeme a pustíte si jej ZDE: Kedlub v DVTV


Česká televize

Že se dá o piškvorkách hovořit i uvolněnější formou dokazuje Kedlubova účast v lednovém díle roku 2018 v pořadu Karla Šípa Všechnopárty na České televizi. Mimo jiné v něm zazní, zda lze na piškvorkách získat závislost nebo proč Kedlub nehraje se svou přítelkyní.

Kedlub v ČT

I tento rozhovor (cca 8 min) vřele doporučujeme a přehrajete si jej ZDE: Kedlub v ČT (Kedlub byl prvním hostem)


Budeme rádi, když nám do komentářů napíšete, jak se vám naše mediální reprezentace líbila! :-)



Diskuze k článku

 
[ reagovat ]Kajman | 18.4.2019 - 9:41
rozhovory
Pěkné rozhovory. Jen u dvtv v 1:55 mohla být bráněna čtyřka :-)
1