Česká piškvorková liga

vše o české piškvorkové lize

Česká piškvorková liga(CPL) http://cz.euroleague.cz

Historie

Na základě hráčské poptávky a zkušeností z Euroligy jsme byli (Aleš Rybka, Pavel Režný) osloveni, zda nevytvoříme systém podobný Eurolize, ale zaměřený čistě na indiviuální soutěž. Podobnou ligu již hrají hráči z Polska, autorem myšlenky aplikace pro ČR byl Vláďa Nipoti. Po schválení Českou federací piškvorek a renju byla Česká piškvorková liga uvedena jako oficiální soutěž. Ligy se účastní i hráči ze Slovenska.


Jak se to hraje?

Hrají jednotlivci, rozlosování je dle švýcarského systému. Hrají se celkem 4 hry, v případě remízy další 2 hry zkrácené. Hry se odehrávají na serveru www.playok.com. V sezoně 2008/2009 se hraje 1. ročník.


Různé

Díky masivní kampani před začátkem ligy se v začátku přihlásilo přes 70 hráčů, během úvodních kol však řada hráčů nejevila aktivitu, nyní je v hře přes 40 hráčů, což považujeme za dostatečný počet. S přípravou CPL měl Pavel Režný opět velkou práci, systém databáze a systému musel být od základu změněn.


O náš systém (webovou stránku s databázi) projevili zájem rumunští hráči a pomocí této stránky začali hrát vlastní rumunskou piškvorkovou ligu.